Slovenská živáňská
Suroviny
200 g hovězí svíčkové
200 g kuřecích prsou
200 g vepřové kýty
150 g anglické slaniny
2 cibule
špetka sečuánského pepře
1 lžička soli
2 lžíce oleje
100 ml ginu
1 lžíce hladké mouky
1 lžička sojové omáčky
Postup
Maso očistíme, opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme ho na větší kousky. Slaninu nakrájíme na silnější plátky a ty potom na větší dílky. Cibuli oloupeme, pokrájíme na čtvrtky a rozebereme na plátky. Jednotlivé kousky masa, slaniny a cibule střídavě napichujeme na špejle nebo na kovové jehly.
Připravené špízy osolíme a opepříme, na pánvi rozpálíme olej a špízy pozvolna opékáme 15 až 20 minut. Těsně před koncem vlijeme do pánve gin, necháme chvíli prohřát a pak zapálíme. Oflambované jehly vyjmeme a dáme stranou, výpek v pánvi zaprášíme moukou a přilijeme malé množství vody. Za stálého míchání necháme povařit. Na závěr dochutíme sojovou omáčkou a přecedíme.
Špízy přelité šťávou podáváme s rýží a cherry rajčátky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 599x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Slovenská živáňská
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!