Rajská omáčka od Lenky
Suroviny
200 g rajčatového protlaku
100 g kořenové zeleniny
3 lžíce másla
1 cibule
2-3 lžíce hladké mouky
asi 1 litr vývaru popřípadě s kostky
mletá skořice
několik kuliček pepře
nové koření
bobkový list
ocet
cukr
sůl
Postup
Na másle osmahneme pokrájenou zeleninu a cibuli do růžova. Zasypeme moukou, promícháme a necháme také zasmanout. Zalijeme vlažným vývarem, dobře promícháme a vaříme asi 15 minut. Ochutíme solí, skořicí, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, cukrem a octem a nakonec vmícháme rajčatový protlak.
Po dalších 15 minutách varu omáčku přecedíme.
V horké omáčce necháme prohřát plátky vařeného hovězího masa a podáváme s houskovým knedlíkem.
Poznámka:
Recet na houskový knedlík viz Houskový knedlík od Lenky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 723x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Rajská omáčka od Lenky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!