Lokše s mákem a povidly
Suroviny
600 g brambor¨
1 vejce
špetka soli
200 g hladké mouky
2 lžíce sádla
150 g švestkových povidel
100 g mletého máku
3 lžíce moučkového cukru
Postup
Brambory ve slupce si uvaříme předem, necháme je vychladnout a pak je nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme k nim mouku, vejce a sůl a zpracujeme vše rukama na hladké těsto. S bramborovým těstem pracujeme rychle, protože při
dlouhém zpracování řídne. Těsto vyklopíme z misky na pomoučený vál, vytvoříme z něj váleček a nakrájíme jej na stejně velké kousky. Z nich vytvarujeme kuličky, které rozválíme na tenké placky. Ty opékáme na sucho na pánvi.
Dozlatova opečené lokše potřeme rozpuštěným sádlem, potom je potřeme povidly a posypeme mletým mákem smíchaným s cukrem. Lokše srolujeme jako palačinky a na talíři můžeme posypat zbylým mákem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 082x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Lokše s mákem a povidly
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!