Lokše s mákem a povidly

Suroviny

600 g brambor¨
1 vejce
špetka soli
200 g hladké mouky
2 lžíce sádla
150 g švestkových povidel
100 g mletého máku
3 lžíce moučkového cukru

recept nemá fotografii

Postup

Brambory ve slupce si uvaříme předem, necháme je vychladnout a pak je nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme k nim mouku, vejce a sůl a zpracujeme vše rukama na hladké těsto. S bramborovým těstem pracujeme rychle, protože při
dlouhém zpracování řídne. Těsto vyklopíme z misky na pomoučený vál, vytvoříme z něj váleček a nakrájíme jej na stejně velké kousky. Z nich vytvarujeme kuličky, které rozválíme na tenké placky. Ty opékáme na sucho na pánvi.
Dozlatova opečené lokše potřeme rozpuštěným sádlem, potom je potřeme povidly a posypeme mletým mákem smíchaným s cukrem. Lokše srolujeme jako palačinky a na talíři můžeme posypat zbylým mákem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 082x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Lokše s mákem a povidly


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist