Celozrnný chléb s rozinkami a ořechy

Suroviny

300 g celozrnné mouky
200 g hladké pšeničné mouky
4 lžíce rozinek
4 lžíce sekaných vlašských ořechů
20 g másla
320 ml vody
20 g čerstvého droždí
2 lžíce cukru
2 lžičky soli

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si rozpustíme máslo a necháme ho zchladnout. Může chladnout i na dně nádoby v pekárně. Do misky si dáme asi 4 lžíce z již odměřené vlahé vody, přidáme lžíci cukru a rozdrobíme čerstvé droždí. Po chvilce začnou kvasnice ožívat a vytvoří se kvásek. Do pekárny nalijeme zbytek připravené vlahé vody, nasypeme obojí mouku (hladkou prosijeme, aby se provzdušnila). Přidáme druhou lžíci cukru, sůl a do mouky mimo sůl nalijeme kvásek.
Pekárnu zapneme na program "celozrnný chléb". Chvíli po zapnutí zkontrolujeme, zda má těsto správnou konzistenci (je-li příliš tuhé, přidáme trochu vlahé vody, je-li příliš řídké, přidáme trochu mouky).
Když zazní signál, přidáme do pekárny nasekané ořechy a propláchnuté a oschnuté rozinky.

Hodnocení: Chléb je nejlepší čerstvý, ostatně jako každý chléb. I přes obsah rozinek ho klidně můžete podávat v kombinaci se slanými pokrmy.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 618x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Celozrnný chléb s rozinkami a ořechy


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist