Celozrnný chléb s rozinkami a ořechy
Suroviny
300 g celozrnné mouky
200 g hladké pšeničné mouky
4 lžíce rozinek
4 lžíce sekaných vlašských ořechů
20 g másla
320 ml vody
20 g čerstvého droždí
2 lžíce cukru
2 lžičky soli
Postup
Nejdříve si rozpustíme máslo a necháme ho zchladnout. Může chladnout i na dně nádoby v pekárně. Do misky si dáme asi 4 lžíce z již odměřené vlahé vody, přidáme lžíci cukru a rozdrobíme čerstvé droždí. Po chvilce začnou kvasnice ožívat a vytvoří se kvásek. Do pekárny nalijeme zbytek připravené vlahé vody, nasypeme obojí mouku (hladkou prosijeme, aby se provzdušnila). Přidáme druhou lžíci cukru, sůl a do mouky mimo sůl nalijeme kvásek.
Pekárnu zapneme na program "celozrnný chléb". Chvíli po zapnutí zkontrolujeme, zda má těsto správnou konzistenci (je-li příliš tuhé, přidáme trochu vlahé vody, je-li příliš řídké, přidáme trochu mouky).
Když zazní signál, přidáme do pekárny nasekané ořechy a propláchnuté a oschnuté rozinky.
Hodnocení: Chléb je nejlepší čerstvý, ostatně jako každý chléb. I přes obsah rozinek ho klidně můžete podávat v kombinaci se slanými pokrmy.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 618x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Celozrnný chléb s rozinkami a ořechy
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!