Vepřové plátky po znojemsku
Suroviny
4 plátky z vepřové kýty
2 cibule
olej
sůl
mletý pepř
8 kyselých okurek
100 ml bílého vína
1 lžíce hladké mouky
Postup
Vepřové plátky opláchneme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Čtyři okurky si nakrájíme na kolečka.
V kastrolu rozpálíme olej a vepřové plátky na něm rychle orestujeme po obou stranách. Vyjmeme se z kastrolu a udržujeme v teple. Do kastrolu dáme pokrájenou cibuli a také ji orestujeme. Přidáme pokrájené kyselé okurky, přilijeme bílé víno, promícháme a vrátíme maso. Přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme do měkka. Občas kontrolujeme a je-li třeba, podlijeme vlahou vodou.
Před koncem dušení rozmícháme mouku v několika lžících vody a šťávu zahustíme. Necháme ještě asi 10 minut provařit.
Podáváme s rýží a ozdobíme kyselou okurkou nakrájenou do vějířku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 183x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové plátky po znojemsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!