Pečený karamelový ananas

Suroviny

1 velký zralý ananas
80 g másla
100 g cukru
150 ml ananasového džusu
250 g kysané smetany
čerstvá máta

recept nemá fotografii

Postup

Na pánvi rozpustíme cukr, je lepší ho nemíchat, jen s ním pohybovat, než se zahřeje. Když začne cukr karamelizovat, přidáme máslo. Jakmile se rozpustí,
přilijeme džus. Vše divoce bublá, necháme jen na mírném příkonu tepla a odvaříme na zahoustlou karamelovou omáčku.
Ananas oloupeme, vykrojíme střed a nakrájíme na kolečka. Ta opečeme na suché pánvi do zlatova. Na talíři ještě horká kolečka ananasu přelijeme karamelovou omáčkou a ozdobíme smetanou s nasekanou mátou.
Tento karamelový ananas lze také kombinovat se zmrzlinou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 488x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 3,00 (počet: 1) 3,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pečený karamelový ananas


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist