Kuřecí játra s cizrnou
Suroviny
500 g kuřecích jater
300 g cizrny (uvařené, sterilované)
1 svazek jarní cibulky
2 lžíce oleje
hrst rukoly
feferonky
hladká mouka
mletý pepř
sůl
Postup
Pokud budeme cizrnu vařit, počítáme s tím, že je vhodné si ji předem namočit (nejlépe přes noc). Druhý den ji slijeme, zalijeme čerstvou vodou a uvaříme do měkka. Je to luštěnina, solíme až nakonec. Mnohem jednodušší je použít sterilovanou cizrnu.
Kuřecí játra očistíme, pokrájíme je na kousky, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Cibulky očistíme, jemně pokrájíme a orestujeme je v kastrolu na rozhřátém oleji. Přidáme játra a za občasného míchání je restujeme asi 10 minut. Pozor, kuřecí játra bývají křehká. Potom přidáme pokrájené feferonky (množství dle chuti), cizrnu a odkapané listy rukoly. Osolíme a krátce prohřejeme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 015x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí játra s cizrnou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!