Květákové šišky
Suroviny
1 květák
sůl
pepř
250 g brambor
1 žemle
100 ml mléka
1 vejce
100 g kabanosu
sekaná petrželka
vejce a strouhanka na obaleni
olej na smažení
Postup
Očištěný květák rozdělíme na růžičky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Zvlášť
uvaříme oloupané brambory. Žemli namočíme do mléka, uvařený květák a brambory umeleme společně s vlhkou houstkou na masovém strojku. Do směsi přidáme vejce, na kostičky nakrájený kabanos a zelenou petrželku. Osolíme a opepříme.
Z květákové směsi tvarujeme šišky asi 4 cm dlouhé. Obalíme je ve vejci a ve strouhance a smažíme ze všech stran do zlatova. Podáváme s dušeným špenátem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 715x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Květákové šišky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!