Rizoto s masem a houbami
Suroviny
2 sáčky rýže
4 kachní nebo 2 krůtí krky
hrst nakrájených hub
3 lžíce mraženého hrášku
3 lžíce mražené kukuřice
2 cibule
4 hřebíčky
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
lžička mleté papriky
sůl
olej
nastrouhaný sýr
Postup
Krky omyjeme a dáme vařit do osolené vody s novým kořením a pepřem. Rýži v sáčcích uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Přidáme k ní 1 oloupanou cibuli, do které jsme napíchali hřebíčky. Druhou cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a necháme zpěnit na oleji. Přidáme obrané maso z krků, očištěné a pokrájené houby. Okořeníme paprikou, přidáme hrášek a kukuřici a vše podusíme. Nakonec smícháme rýži s masovou směsí a podle potřeby dosolíme nebo okořeníme.
Podáváme sypané nastrouhaným sýrem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5 289x
Komentáře receptu Rizoto s masem a houbami
starej pardál: | čtvrtek 8. července 2010 |
Rýže vařená nebo dušená smíchaná s čímkoli zůstane rýží smíchanou s něčím. Skutečné rizoto se dusí, nejlépe v troubě, zároveň s ostatními ingrediencemi. Ty se ovšem musí většinou předem tepelně upravit. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!