Vepřová pečeně "zebra"

Suroviny

1 kg vepřové kýty
150 g anglické slaniny
1 pálivá paprika (feferonka)
1 malá cibule
1 lžička zeleného pepře
2 stroužky česneku
sůl
olej

recept nemá fotografii

Postup

Na toto jídlo je třeba si koupit vhodný kus vepřové kýty - musí to být jeden celistvý kus. Do opláchnutého a osušeného masa uděláme rovnoběžné hluboké zářezy tak, jakobychom krájeli silné plátky masa, ale nedokrojíme. Pokud vám to není jasné, klikněte na velkou fotografii a uvidíte, jak to má vypadat.
Plátky anglické slaniny potřeme prolisovaným česnekem a posypeme hrubě rozemletým zeleným pepřem. Do každého zářezu vložíme plátek slaniny, proužek pálivé papriky a plátek cibule. Maso na povrchu osolíme
Takto naplněnou vepřovou kýtu svážeme kuchyńským provázkem. Po všech stranách osmahneme na tuku a dáme péct do trouby. Podle potřeby podléváme (výpekem, vodou, vývarem). Zpočátku pečeme prudce, asi po půl hodině dopékáme volněji. Když je maso měkké, vyjmeme z trouby, necháme trochu zchladnout a odstraníme provázek. Nakrájíme na plátky kolmo k naplněným zářezům.
Jako přiloha jsou vhodné různě upravené brambory a okurkový salát.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 378x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová pečeně "zebra"


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist