Vepřová pečeně "zebra"
Suroviny
1 kg vepřové kýty
150 g anglické slaniny
1 pálivá paprika (feferonka)
1 malá cibule
1 lžička zeleného pepře
2 stroužky česneku
sůl
olej
Postup
Na toto jídlo je třeba si koupit vhodný kus vepřové kýty - musí to být jeden celistvý kus. Do opláchnutého a osušeného masa uděláme rovnoběžné hluboké zářezy tak, jakobychom krájeli silné plátky masa, ale nedokrojíme. Pokud vám to není jasné, klikněte na velkou fotografii a uvidíte, jak to má vypadat.
Plátky anglické slaniny potřeme prolisovaným česnekem a posypeme hrubě rozemletým zeleným pepřem. Do každého zářezu vložíme plátek slaniny, proužek pálivé papriky a plátek cibule. Maso na povrchu osolíme
Takto naplněnou vepřovou kýtu svážeme kuchyńským provázkem. Po všech stranách osmahneme na tuku a dáme péct do trouby. Podle potřeby podléváme (výpekem, vodou, vývarem). Zpočátku pečeme prudce, asi po půl hodině dopékáme volněji. Když je maso měkké, vyjmeme z trouby, necháme trochu zchladnout a odstraníme provázek. Nakrájíme na plátky kolmo k naplněným zářezům.
Jako přiloha jsou vhodné různě upravené brambory a okurkový salát.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 378x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřová pečeně "zebra"
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!