Krůtí kari se žampiony
Suroviny
600 g krůtích prsou
6 větších žampionů
250 ml smetany
1 lžička kari koření
sůl
1 lžička citrónové šťávy
1 malá cibule
kousek másla
1 lžička škrobové moučky
Postup
Maso z krůtích prsou nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme (stačí vlhkým hadříkem, není nutnou loupat) a pokrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky.
V kastrolu rozpálíme máslo a zpěníme na něm cibuli. Na tom orestujeme krůtí maso, posypeme kari kořením a osolíme. Promícháme a zalijem asi 100 ml teplé vody. Krátce podusíme, maso je velmi rychle měkké. Na závěr přidáme žampiony, jakmile zavadnou, přilijeme smetanu, promícháme. Přidáme škrobovou moučku, kterou jsme rozmíchali předem v troše vody, omáčka se tím zahustí. Úplně na závěr po kapkách přidáme citrónovu šťávu a podle chuti dosolíme.
Podáváme s rýží.
Poznámka:
Příprava je rychlá, tepelná úprava masa s omáčkou trvá skoro stejně dlouho jako vaření rýže, která je nejvhodnější jako příloha.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 973x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Krůtí kari se žampiony
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!