Uzená krkovice se švestkovou omáčkou

Suroviny

uzena krkovice
olej
4 lžíce hladké mouky
7 lžic švestkových povidel
několik vypeckovaných švestek naložených v rumu
5 kostek cukru
1 lžička mleté skořice
citronová kůra asi 3 krat2 cm

recept nemá fotografii

Postup

Uzenou krkovičku omyjeme a povaříme.
Do kastrolu nalijeme olej, přisypeme hladkou moukou a umícháme světlou jíšku. Poté ji zalijeme asi 1 litrem studené vody, pečlivě umícháme, aby nevynikly hrudky, přidáme vypeckované švestky v rumu, kostky cukru, špetku soli a mleto skořici a stále mícháme. Až svestková omáčka ztmavne a zhoustne, přidáme citrónovou kůru a několik minut v omáčce povaříme. Pak ji vyjmeme.
Uvařené maso nakrájíme na plátky a servírujem na talíři přelité omáčkou společně s bramborovým knedlíkem. Zdobíme čerstvou petrželkou.
Švestkovu omáčku můžeme podávat také v podobě dipu ke grilovanému masu, skvěle se hodí k bramborovým šiškám a lze ji použít také ke kaprovi načerno.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 486x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Uzená krkovice se švestkovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist