Lívance se žahourem
Suroviny
Na lívance:
1 l mléka
600 g polohrubé mouky />2 lžíce cukru
1 kostka droždi
2 vejce
špetka soli
2 lžíce rozehřátého másla
Žahour:
500 g borůvek
100 ml vody
50 g moučkového cukru
kousek másla
mletá skořice
200 ml smetany
1 lžička Solamylu
Postup
Z několika lžic vlahého mléka, trochu cukru a trochu mouky a rozdrobeného droždí umícháme kvásek a necháme ho v teple vzejít.
Potom přidáme všechny ostatní suroviny, vymícháme těsto a necháme asi 30 minut kynout. Lívanečník vymažeme olejem a smažíme na něm lívance z obou stran do červena.
Příprava žahouru:
Borůvky nasypeme do hrnce, přidáme vodu a máslo a asi 5 minut povaříme. Do směsi přidáme cukr, skořici a vmícháme smetanu se Solamylem. Vaříme dokud omáčka nezhoustne.
Lívance servírujeme se žahourem, zdobíme kopečkem zakysané smetany.
Poznámka:
Tato pochoutka je vhodná pro malé mlsouny.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 404x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Lívance se žahourem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!