Cizrnový salát s rajčaty a mozzarelou
Suroviny
300g cizrny
sůl
1 cibule
2 stroužky česneku
1 mrkev
4 lžíce olivového oleje
200 g cherry rajčat
200 g mozzarely
2 lžíce octa balsamico
čerstvá nasekaná bazalka
drcený černý pepř
Postup
Cizrnu zalijeme studenou vodou a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den ji zalijeme čerstvou vovou a vaříme do měkka. Ke konci vaření osolíme, potom zcedíme a necháme okapat a zchladnout.
Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, česnek nakrájíme na plátky, mrkev na kostičky. Na pánev dáme lžíci oleje, orestujeme mrkev, přidáme cibuli a česnek, osmahneme, osolíme a odstavíme.
Rajčátka překrájíme na půlky, mozzarelu nakrájíme na plátky. Do mísy nasypeme cizrnu, přidáme balsamikový ocet, orestovanou zeleninu a bazalku. Dochutíme pepřem a solí. Každou porci doplníme rajčátky a mozzarelou.
Tento salát můžeme podávat jako samostatné jídlo.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 756x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Cizrnový salát s rajčaty a mozzarelou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!