Zatloukané řízky
Suroviny
4 plátky z vepřové krkovice
2 vejce
strouhanka
sůl
mletý pepř
drcený kmín
olej
200 ml smetany ke šlehání
Postup
Plátky krkovice opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Do obou stran masa vklepeme paličkou na maso jemnou strouhanku. Nejjednodušší je, když naklepáváme maso na prkénku s tenkou vrstvou strouhanky, kterou podle potřeby doplňujeme. Strouhanku tedy do masa tzv. zatloukáme, proto jde o zatloukané řízky. Řízky pak obalíme v rozšlehaném vajíčku, do kterého jsme přidali sůl a mletý kmín. Po obou stranách je opečeme na oleji, vložíme do zapékací misky a zalijeme smetanou ke šlehání. Zapékáme asi 15 minut, ne déle. Maso by mělo zůstat pěkně šťavnaté.
Podáváme s vařeným bramborem či s bramborovou kaší, samozřejmě se jako příloha hodí i čerstvá zelenina nebo zeleninový salát podle sezóny.
Poznámka:
Maso z krkovičky obsahuje více tuku, tuhle pochoutku budou spíše vyhledávat muži.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 450x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zatloukané řízky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!