Tarator
Suroviny
2 salátové okurky
2 stroužky česneku
250 g bilého jogurtu
100 ml kefíru
špetka bílého pepře
čerstvý kopr
sůl
vlašské ořechy
1 lžíce olivového oleje
Postup
Salátové okurky omyjeme a nastrouháme. Přimícháme jogurt, kefír a nasekaný kopr. Studenou polévku osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a vmícháme olej.
Celou směs promícháme a dáme vychladit do ledničky.
Podáváme s bílým chlebem nebo s opečenými tousty. Před podáním každou porci posypeme nasekanými ořechy a ozdobíme plátkem citrónu.
Poznámka:
Tato polévka je výborná v létě, když je horko.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 474x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Tarator
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!