Chřestová polévka
Suroviny
200 g čerstvého chřestu
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
250 ml smetany
špetka muškátového květu
1 žloutek
sůl
1,4 l vody
petrželka
rohlíky
máslo
olej
Postup
Očištěný a opraný chřest nakrájíme na špalíčky. Vhodíme do vařící vody, uvaříme do měkka a vyjmeme. Z másla a mouky si připravíme jíšku, rozředíme ji vývarem z chřestu, promícháme a povaříme asi tak 20 minut. Polévku okořeníme muškátovým květem, osolíme a zalijeme smetanou ve které jsme rozšlehali žloutek. Promícháme a nakonec do polévky vrátíme uvařený chřest. Prohřejeme, ale už dál nevaříme. Podle potřeby dosolíme a přidáme nasekanou petrželku.
Polévku podáváme s nakrájenými plátky rohlíků, které jsme osmahli na másle a oleji.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 738x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Chřestová polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!