Francouzská cibulačka
Suroviny
4 větší cibule
150 g sýra čedar nebo eidam
1 lžíce másla
petrželka
sůl
4 kuličky pepře
špetka šafránu
hovězí vývar
Postup
Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, necháme ji zesklovatě. Hlídáme si okamžik, kdy začne lehce hnědnout. V té chvíli přilijeme vývar, osolíme, opepříme a přidáme trochu šafránu. Vaříme asi 20 minut.
Hotovou polévku nalijeme na talíř a hustě posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou zelenou petrželkou.
Poznámka:
Samozřejmě můžeme použít i vývar z kostky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 528x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Francouzská cibulačka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!