Srnčí hřbet
Suroviny
200 až 250 g směsi kandovaného ovoce, ořechů, mandlí, čokolády
4 vejce
160 g moučkového cukru
120 g polohrubé mouky
1 lžička mleté skořice
nastrouhaná citrónová kůra
Postup
Všechno kandované nebo sušené ovoce, mandle, čokoládu, ořechy pokrájíme nadrobno, dáme do mísy, posypeme dvěma lžícemi hrubé mouky a promícháme, aby se směs obalila moukou a při pečení nespadla na dno formy.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, zamícháme do něj cukr, žloutky, mouku a nakonec zlehka vmícháme ostatní suroviny a skořici. Těsto nalijeme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet a pomalu pečeme asi půl hodiny.
Upečený moučník vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Posypeme ho moučkovým cukrem a krájíme na plátky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 224x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Srnčí hřbet
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!