Bramborový knedlík s uzeným masem
Suroviny
800 g vařených brambor
400 g hrubé mouky
1 vejce
1/2 lžičky soli
400 g vařené uzené maso (krkovice)
hladká mouka na podsypání
Postup
Brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku, sůl a vejce a vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na plát o tlouštce asi 3 mm a pokrájíme na čtverce. Na každý čtverec dáme posekané uzené maso a zabalíme. Knedlíky vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 8 minut.
Hotové knedlíky po vyjmutí z vody propícháme vidličkou, potřeme sádlem a podáváme s kyselým zelím a cibulkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 009x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bramborový knedlík s uzeným masem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!