Vepřové maso dušené na pivě
Suroviny
1 kg vepřové plece
1/2 l světlého piva
4 polévkové lžíce strouhaného chleba
5 lžic sádla
2 velké cibule
1 lžíce drceného kmínu
mletý pepř
4 stroužky česneku
sůl
Postup
V kastrolu na zpěněném sádle osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso a orestujeme. Posypeme kmínem, mletým pepřem, osolíme a mírně podlijeme vodou nebo vývarem. Dusíme pod pokličkou. Když je maso téměř měkké, podlijeme ho pivem a zahustíme nastrouhaným chlebem. Na mírném příkonu tepla vaříme tak dlouho, až maso úplně změkne. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a případně dosolíme.
Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Poznámka:
Při dnešní kvalitě česneku raději omáčku ochutnáme a je-li tam česneku málo, přidáme další stroužky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 940x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové maso dušené na pivě
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!