Čočková polévka (ze Slovenska)
Suroviny
250 g čočky
mléko
sůl
1 stroužek česneku
1 lžíce polohrubé mouky
bobkový list
ocet
Postup
Ve vodě si přes noc namočíme čočku. Dáme ji vařit, přidáme česnek, bobkový list a uvaříme čočku do měkka. Potom přilijeme litr (i více) mléka, osolíme a přivedeme do varu. V trošce vody rozmícháme l lžíci polohrubé mouky, vlijeme do polévky a krátce povaříme. Přidává se do ní také ocet, ale až přímo do talíře s polévkou. Každý si polévku okyselí podle své chuti. K této polévce se jí langoše, nejlepší jsou s česnekem.
Poznámka autorky:
Když jsem tuto polévku jedla poprvé, tak mi moc nechutnala. Nyní se však po ní může utlouct celá rodina.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 919x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Čočková polévka (ze Slovenska)
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!