Kuře v medu a hořčici

Suroviny

1 kuře
3 lžíce medu
3 lžíce ostré hořčice
2 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce vody
sůl
olej
strouhanka

recept nemá fotografii

Postup

Kuře rozporcujeme na 6 až 8 dílů (podle velikosti). Jednotlivé porce opláchneme, osušíme a osolíme. V hlubší misce si rozmícháme tekutý med, ostrou (dijonskou) hořčici, citrónovou šťávu a vodu. V této marinádě namočíme kousky kuřete tak, aby bylo maso marinádou všude pokryté a necháme asi hodinu odležet v chladnu.
Potom každý kousek masa necháme okapat a obalíme ve strouhance. Lehce opečeme na pánvi na oleji, předáme do pekáčku, zalijeme zbytkem marinády a dáme dopéct asi na 40 minut do trouby.

Podáváme s bramborami v různé úpravě. Na fotografii jsou šťouchané brambory máslem a nasekanou hladkou petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 080x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuře v medu a hořčici


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist