Kuře v medu a hořčici
Suroviny
1 kuře
3 lžíce medu
3 lžíce ostré hořčice
2 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce vody
sůl
olej
strouhanka
Postup
Kuře rozporcujeme na 6 až 8 dílů (podle velikosti). Jednotlivé porce opláchneme, osušíme a osolíme. V hlubší misce si rozmícháme tekutý med, ostrou (dijonskou) hořčici, citrónovou šťávu a vodu. V této marinádě namočíme kousky kuřete tak, aby bylo maso marinádou všude pokryté a necháme asi hodinu odležet v chladnu.
Potom každý kousek masa necháme okapat a obalíme ve strouhance. Lehce opečeme na pánvi na oleji, předáme do pekáčku, zalijeme zbytkem marinády a dáme dopéct asi na 40 minut do trouby.
Podáváme s bramborami v různé úpravě. Na fotografii jsou šťouchané brambory máslem a nasekanou hladkou petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 080x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuře v medu a hořčici
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!