Sváteční uzené maso

Suroviny

500 g vařeného uzeného bůčku
4 vejce
4 lžíce octa
4 lžíce strouhaného křenu
sůl
mletý pepř
1 hlávka salátu
50 g rukoly

recept nemá fotografii

Postup

Vejce uvaříme natvrdo, prudce zchalíme studenou vodou. Vařený bůček nakrájíme na kostky, dáme do mísy, pokapeme octem. Přidáme sůl, mletý pepř a nastrouhaný křen. Promícháme a necháme asi 2 hodiny odležet.
Talíře vyložíme omytými a okapanými listy hlávkového salátu. Na ně rozdělíme bůček s křenem, přidáme nakrájená vejce a každou porci ozdobíme rukolou. Pokapeme zbytkem marinády.
Kdo má rád křen, může ještě posypat strouhaným křenem povrch. Místo hlávkového salátu lze použít také ledový salát, místo uzeného bůčku může být uzená krkovice.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 021x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Sváteční uzené maso


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist