Sváteční uzené maso
Suroviny
500 g vařeného uzeného bůčku
4 vejce
4 lžíce octa
4 lžíce strouhaného křenu
sůl
mletý pepř
1 hlávka salátu
50 g rukoly
Postup
Vejce uvaříme natvrdo, prudce zchalíme studenou vodou. Vařený bůček nakrájíme na kostky, dáme do mísy, pokapeme octem. Přidáme sůl, mletý pepř a nastrouhaný křen. Promícháme a necháme asi 2 hodiny odležet.
Talíře vyložíme omytými a okapanými listy hlávkového salátu. Na ně rozdělíme bůček s křenem, přidáme nakrájená vejce a každou porci ozdobíme rukolou. Pokapeme zbytkem marinády.
Kdo má rád křen, může ještě posypat strouhaným křenem povrch. Místo hlávkového salátu lze použít také ledový salát, místo uzeného bůčku může být uzená krkovice.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 021x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Sváteční uzené maso
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!