Pivovarský tokáň
Suroviny
600 g libového vepřového masa (kýta, ramínko nebo plecko)
2 cibule
50 g vepřového sádla
4 stroužky česneku
1 lžička mleté sladké papriky
250 ml světlého piva
1 červená paprika
strouhaný sýr
sůl
vývar z půl kostky masoxu nebo vývar (nemusí být)
Postup
Na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme maso nakrájené na nudličky a prudce je po všech stranách opečeme (asi 2 až 3 minuty), poprášíme hladkou moukou a necháme půl minuty za stálého míchání zasmahnout. Potom maso osolíme, přidáme utřený česnek, mletou papriku, zamícháme. Podlijeme pivem a horkou vodou, můžeme přidat půl kostky masoxu nebo vývar a zvolna dusíme doměkka (v papiňáku zhruba 30 minut). Když je maso měkké, přidáme na nudličky nakrájenou papriku a ještě chvíli povaříme. Na talíři posypeme strouhaným sýrem.
Příloha: rýže, případně ochucená kari kořením, zeleninový salát
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 7 017x
Komentáře receptu Pivovarský tokáň
anonym: | pondělí 28. června 2010 |
velice dobré,sýr není nutný |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!