Řez s tyčinkou Margot
Suroviny
Těsto:
3 vejce
400 g polohrubé mouky
175 g cukru krupice
100 ml oleje
200 ml mléka
3 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
Povrch:
300 ml smetany ke šlehání
4 lžíce kakaa
2 lžíce cukru
1 velká tyčinka Margot
Postup
Navrch moučníku se dává pařížská šlehačka. Tu je třeba si připravit den předem. Do kastrolku si dáme smetanu ke šlehání (tedy 30 i více procentní) a yahříváme. Přidáme dvě lžíce cukru a 4 lžíce kakaa. Mícháme. Jakmile se začne vařit, odstavíme. Necháme pomalu zchladnout, teprve potom dáme do ledničky a necháme tam přes noc. Před natřením na moučníku vyšleháme.
Příprava těsta:
Celá vejce ušleháme s cukrem (vhodný je jemný krupicový). Přidáme olej, mléko, kakao a promícháme. Prášek do pečiva smícháme s moukou, přilijeme tekutou složku, lehce společně promícháme. Nalijeme do formy vytřené tukem a vysypané hrubou moukou. Můžeme zvolit větší dortovou formu, nebo menší plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Po zchladnutí potřeme pařížskou šlehačkou a posypeme tyčinkou Margot nastrouhanou na okurkovém struhadle. Krájíme na řezy.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 892x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Řez s tyčinkou Margot
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!