Středomořská polévka

Suroviny

1 plechovka sterilované cizrny
1 plechovaka sterilovaných rajčat
1 cuketa
1 cibule
olej
oregano
chilli koření
4 lžíce bílého jogurtu nebo zakysané smetany
1/2 litru vývaru

recept nemá fotografii

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cuketu očistíme, opláchneme a také nakrájíme na kostičky (mladou cuketu nemusíme loupat). Zcedíme si cizrnu a pokrájíme rajčata z konzervy.
V hrnci na oleji orestujeme cibuli, poté přidáme cuketu a také orestujeme. Posypeme oreganem, chilli kořením, zalijeme hrnkem teplé vody a dusíme asi 5 minut. Přidáme cizrnu, rajčata a vývar, přivedeme do varu a vaříme na mírném ohni dalších 10 minut. Osolíme.
Na talíři polévku doplníme/ozdobíme lžící jogurtu nebo zakysané smetany.

Poznámka:
Polévka je velmi rychlá, na české poměry trochu nezvyklá, ale možná vám zachutná.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 695x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Středomořská polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist