Středomořská polévka
Suroviny
1 plechovka sterilované cizrny
1 plechovaka sterilovaných rajčat
1 cuketa
1 cibule
olej
oregano
chilli koření
4 lžíce bílého jogurtu nebo zakysané smetany
1/2 litru vývaru
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cuketu očistíme, opláchneme a také nakrájíme na kostičky (mladou cuketu nemusíme loupat). Zcedíme si cizrnu a pokrájíme rajčata z konzervy.
V hrnci na oleji orestujeme cibuli, poté přidáme cuketu a také orestujeme. Posypeme oreganem, chilli kořením, zalijeme hrnkem teplé vody a dusíme asi 5 minut. Přidáme cizrnu, rajčata a vývar, přivedeme do varu a vaříme na mírném ohni dalších 10 minut. Osolíme.
Na talíři polévku doplníme/ozdobíme lžící jogurtu nebo zakysané smetany.
Poznámka:
Polévka je velmi rychlá, na české poměry trochu nezvyklá, ale možná vám zachutná.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 695x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Středomořská polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!