Perník II

Suroviny

400 g hladké mouky
300 g moučkového cukru
500 ml mléka
2 vejce
150 ml oleje
2 lžíce kakaa
2 lžíce švestkových povidel
1 lžička skořice
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 lžička jedlé sody
citrónová kůra
hrst sušeného ovoce

recept nemá fotografii

Postup

Mouku prosijeme, přidáme cukr, prášek do pečiva, sodu, kakao a suché součásti dobře promícháme. Potom přidáme ostatní suroviny kromě sušeného ovoce a znovu promícháme. Jako sušené ovoce můžeme třeba použít rozinky, brusinky, pokrájené sušené švestky či jablečné křížaly.
Těsto nalijeme na plech či do pekáče vytřeného tukem a vysypaného hrubou moukou. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C.
Po vychladnutí můžeme poprášit cukrem a pak nakrájíme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 775x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Perník II


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist