Hovězí játra po sicilsku
Suroviny
600 g hovězích jater
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce oleje
3 cibule
3 stroužky česneku
300 ml vývaru
300 ml červeného vína
sůl
mletý pepř
2 lžíce rybízového džemu
1/2 lžičky strouhané citrónové kůry
3 lžíce zelených oliv bez pecek
Postup
Játra odblaníme, důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Ty obalíme v hladké mouce a prudce osmahneme na oleji z obou stran. Vyjmeme je a dáme stranou. Na oleji osmažíme do růžova cibuli pokrájenou na kroužky a plátky česneku. Vše zalijeme vývare a vínem, přivedeme do varu, osolíme a opepříme. Přidáme rybízový džem a citrónovou kůru.
Vložíme zpět opečená játra, snížíme příkon tepla a velmi zvolna je pod pokličkou dusíme asi jeden a půl hodiny. Je-li třeba podlijeme.
Nakonec přidáme olivy. Podáváme s těstovinami nebo s rýží.
Poznámka:
Dušení je dlouhé, ale má to tu výhodu, že se při tom dá udělat řada jiných věcí. A třeba v zimě, kdy jsme více doma a nespěcháme do přírody, to tak nevadí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 396x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Hovězí játra po sicilsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!