Hovězí játra po sicilsku

Suroviny

600 g hovězích jater
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce oleje
3 cibule
3 stroužky česneku
300 ml vývaru
300 ml červeného vína
sůl
mletý pepř
2 lžíce rybízového džemu
1/2 lžičky strouhané citrónové kůry
3 lžíce zelených oliv bez pecek

recept nemá fotografii

Postup

Játra odblaníme, důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Ty obalíme v hladké mouce a prudce osmahneme na oleji z obou stran. Vyjmeme je a dáme stranou. Na oleji osmažíme do růžova cibuli pokrájenou na kroužky a plátky česneku. Vše zalijeme vývare a vínem, přivedeme do varu, osolíme a opepříme. Přidáme rybízový džem a citrónovou kůru.
Vložíme zpět opečená játra, snížíme příkon tepla a velmi zvolna je pod pokličkou dusíme asi jeden a půl hodiny. Je-li třeba podlijeme.
Nakonec přidáme olivy. Podáváme s těstovinami nebo s rýží.
Poznámka:
Dušení je dlouhé, ale má to tu výhodu, že se při tom dá udělat řada jiných věcí. A třeba v zimě, kdy jsme více doma a nespěcháme do přírody, to tak nevadí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 316x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí játra po sicilsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist