Zabijačkový chléb
Suroviny
1 jitrnice
1 malá cibule
1 stroužek česněku
2 krajíčky chleba
čerstvě nastrouhaný křen
olej
Postup
Cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na oleji. Z jitrnice stáhneme střívko a přidáme ji k cibulce. Dobře ji s cibulkou promícháme a prohřejeme.
Obvyklým způsobem si připravíme topinky (já opékám krajíčky chleba nasucho na pánvi) a potřeme je rozkrojeným stroužkem česneku po obou stranách. Na topinku navršíme masovou směs, posypeme čerstvě nastrouhaným křenem a podáváme.
Poznámka:
Nejvhodnější doba pro přípravu tohoto jídla je zima. Jednak jsou jitrničky (stejně lze použít i jelítka), jednak je to dost vydatné jídlo, takže ho uvítají hlavně muži třeba večer po lyžovačce.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 520x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zabijačkový chléb
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!