Vepřové po cikánsku
Suroviny
600 g vepřových řízků (z kýty)
200 g pikantní klobásy
sůl
mletý pepř
1 lžíce hladké mouky
150 g anglické slaniny
2 cibule
2 papriky
1 plechovka krájených rajčat
2 lžíce oleje
Postup
Slaninu nakrájíme a rozškvaříme v kastrolu (nejlépe se silným dnem). Na ní opečeme na kolečka nakrájenou klobásu, hrubě nakrájenou cibuli, proužky paprik a nakonec přidáme rajčata z konzervy a společně prohřejeme.
Vepřové řízky nakrájíme na široké proužky a opečeme je zvlášť na oleji. Když jsou opečené z obou stran, zaprášíme je moukou a orestujeme. Přidáme je ke směsi, kterou jsme si předem připravili v kastrolu a vše společně podusíme do měkka.
Vhodnou přílohou jsou brambory v různých úpravách, ale i rýže nebo těstoviny.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 6 585x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové po cikánsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!