Červené kuřecí karí s kukuřicí a hráškem
Suroviny
500 g kuřecích prsou
2 lžíce červené karí pasty
1 lžíce oleje
1 šálek kokosového mléka
1 šálek vody
malá konzerva kukuřice
malá konzerva hrášku
malá konzerva fazolí
1 lžíce rybí omáčky
2 lžičky hnědého cukru
2 lžičky strouhané citróbnové kůry
1/2 šálku lístků čerstvé bazalky
Postup
Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Na hluboké pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme červenou karí pastu a za stálého míchání smažíme asi minutu. Potom přidáme maso a opečeme do hněda. Zalijeme kokosovým mlékem a vodou a dusíme asi 15 minut. Přidáme kukuřici, fazolky, hrášek a dusíme dalších 5 minut. Na závěr přidáme rybí omáčku, cukr, nastrouhanou citrónovou kůru a lístky bazalky. Důkladně promícháme a chviličku prohřejeme.
Podáváme s rýží, nejlépe jasmínovou.
Poznámky:
Inspirovánou thajskou kuchyní.
Lze použít i jinou podobnou zeleninu - třeba kukuřici a mražené (posekané) fazolkové lusky).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 649x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Červené kuřecí karí s kukuřicí a hráškem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!