Ohnivá krkovička
Suroviny
750 g vepřové krkovice
sůl
mletý pepř
8 stroužků česneku
1 větší cibule
1 feferonka (nebo 4 chilli papričky)
olej
ostrý kečup
100 ml vývaru
naťová cibulka
Postup
Vepřovou krkovici nakrájíme na silnější plátky, po obou stranách osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem (ze 4 stroužků). Vložíme do misky, pokapeme dvěma lžícemi oleje a necháme v chladnu odležet alespoň dvě hodiny.
Na pánvi, na troše rozpáleného oleje opečeme plátky krkovice po obou stranách a vložíme je do zapékací misky, na jejímž dně je na kolečka nakrájená cibule a plátky ze zvývajících stroužků česneku. Maso posypeme nakrájenými feferonkami nebo chilli papričkami. Množství je individuální, záleží na chuti. Zalijeme kečupem a přidáme šálek vývaru (nebo teplé vody). Vložíme do trouby a dusíme do měkka. Nejdříve přikryté, v závěru bez pokličky.
Podáváme se šťouchaným bramborem a okurkovým salátem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 270x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Ohnivá krkovička
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!