Hovězí na červeném víně
Suroviny
700 g hovězího zadního vcelku
700 ml červeného vína
200 g cibule
100 g mrkve
200 g slaniny
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce rajského protlaku
2 lžíce instatní jíšky
2 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
Postup
Hovězí maso opláchneme, osušíme a podélně prošpikujeme půlkami karotky tak, aby byla mrkev hezky vidět na nařezaných plátcích masa. Otvor pro mrkev si vytvoříme špikovacím nožem, rozšířit ho můžeme rukovětí vařečky. Maso osolíme a opepříme a po všech stranách ho zprudka opečeme na oleji. Pak jej vyjmeme a udržujeme v teple.
Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli (polovinu z celkového množství) a česnek a obojí opečeme do zlatova. Přidáme také zbytek mrkve nakrájený na špalíčky, lžíci protlaku a zalijeme vínem. Maso vrátíme zpět, vložíme do trouby a při teplotě asi 180 st. C pečeme do měkka. Trvá to zhruba dvě hodiny. Občas obracíme a poléváme šťávou.
Když je maso měkké, vyjmeme ho a nakrájíme na silnější plátky. Štávu zahustíme instantní jíškou a asi 10 minut povaříme. Zvlášť na pánvi na troše oleje opečeme slaninu nakrájenou na kostičky a nahrubo nakrájenou druhou polovinu cibule. Přidáme do omáčky, pomícháme a ještě dalších 10 minut společně povaříme. Touto omáčkou přelijeme maso na talíři.
Vhodnou přílohou jsou těstoviny.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 007x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Hovězí na červeném víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!