Halibut na zelenině
Suroviny
4 filety z halibuta
1 menší cibule
2 mrkve
1 malá cuketa
koření na zeleninu (vitana)
sůl
mletý pepř
100 g anglické slaniny
100 ml bílého vína
1 citrón
Postup
Použijeme středně velkou zapékací misku nebo pekáček, který lze v troubě přikrýt. Dno poklademe anglickou slaninou, navršíme plátky mrkve, cukety a posypeme na kostičky nakrájenou cibulí. Zeleninu osolíme a posypeme kořením na zeleninu.
Filety z halibuta osolíme a opepříme po obou stranách. Položíme je navrch na zeleninu. Z citronu okrájíme kůru (žlutou i bílou), nakrájíme ho na tenké plátky a položíme ho na maso. Zalijeme bílým vínem.
Pečeme v mírně vyhřáté troubě (asi 150 st.C) asi 20 minut, potom odkryjeme a necháme ještě 10 minut dopéct. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo s pečivem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 841x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Halibut na zelenině
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!