Kuřecí stehna na víně a žampionech
Suroviny
4 kuřecí stehna
4 lžíce másla
2 lžíce oleje
1 cibule
6-8 čerstvých žampionů
400 ml bílého vína
celá rajčata z konzervy
zelená petrželka
sůl
mletý pepř
Postup
Stehna osolíme, opepříme a po všech stranách opečeme na dvou lžících másla a oleje. Vyjmeme je z kastrolu a udržujeme v teple. Do rozpáleného tuku vložíme na plátky nakrájené žampiony a drobně nakrájenou cibuli. Chvíli restujeme a pak přidáme nasekaná rajčata (bez tekutiny z konzervy) a bílé víno. Kuřecí stehna vložíme zpět a vše společně dusíme do měkka. Pokud je třeba, podlijeme vývarem. Dusíme, až je maso měkké a zároveň by měla vzniknout hustá, pikantní šťáva. Podáváme s bílým pečivem, vhodnou přílohou je i rýže.
Poznámka:
Důležité je přidat rajčata bez tekutiny!
Volně podle knížky s Čirinou v kuchyni.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 877x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí stehna na víně a žampionech
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!