Kuřecí stehna na víně a žampionech

Suroviny

4 kuřecí stehna
4 lžíce másla
2 lžíce oleje
1 cibule
6-8 čerstvých žampionů
400 ml bílého vína
celá rajčata z konzervy
zelená petrželka
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Stehna osolíme, opepříme a po všech stranách opečeme na dvou lžících másla a oleje. Vyjmeme je z kastrolu a udržujeme v teple. Do rozpáleného tuku vložíme na plátky nakrájené žampiony a drobně nakrájenou cibuli. Chvíli restujeme a pak přidáme nasekaná rajčata (bez tekutiny z konzervy) a bílé víno. Kuřecí stehna vložíme zpět a vše společně dusíme do měkka. Pokud je třeba, podlijeme vývarem. Dusíme, až je maso měkké a zároveň by měla vzniknout hustá, pikantní šťáva. Podáváme s bílým pečivem, vhodnou přílohou je i rýže.
Poznámka:
Důležité je přidat rajčata bez tekutiny!
Volně podle knížky s Čirinou v kuchyni.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 877x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuřecí stehna na víně a žampionech


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist