Rybí závitky se špenátem
Suroviny
300 g rybích filetů
200 g sekaného mraženého špenátu
100 g sýra Niva
olej
sůl
mletý pepř
1 stroužek česneku
hranolky
Postup
Pozor, jde jen o dvě porce.
Špenát i mražené rybí filety necháme částečně rozmrazit. Z ryb případně odsajeme přebytečnou vodu papírovým ubrouskem. Rybí filety rozkrojíme tak, aby se z pruhů daly stočit závitky. Osolíme je a opepříme.
Na pánvi na oleji orestujeme prolisovaný česnek, přidáme sekaný špenát a asi pět minut podusíme. Potom do špenátu nadrobíme sýr Niva a odstavíme ze zdroje tepla. Sýr se částečně rozpustí.
Teď máme dvě možnosti. Buď špenátovou náplní potřeme jednu stranu rybích filetů, stočíme a spíchneme párátkem, nebo vytvoříme u krajů zapékací misky z rybích filetů kroužky a ty naplníme špenátovou směsí (viz foto). Do zapékací misky nebo vedle na plech můžeme dát hranolky a nechat je v troubě upéct společně se závitky.
Na talíři ozdobíme třeba pokrájenými rajčátky.
Poznámka:
Inspirace z receptu uvedeného na obalu zmražených rybích filetů značky Nowaco.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 129x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Rybí závitky se špenátem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!