Vepřové ledvinky čchao
Suroviny
500 g vepřových ledvinek
1 lžíce máčeného škrobu
sůl
3 lžíce oleje
50 g máčených černých hub
1 pórek
2 stroužky česneku
šálek hovězího vývaru
1 lžíce červeného dezertního vína
půl lžičky čínského octa
sojová omáčka
Postup
Nejdříve si namočíme černé houby a připravíme si vývar. Vepřové ledvinky podélně rozřízneme a vyjmeme žilnatou část z jejich středu. Dobře je opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Mírně je osolíme a obalíme v máčeném škrobu.
Než je začneme tepelně upravovat, očistíme a nakrájíme si také zeleninu - pórek na kolečka, česnek na plátky. Z hub odcedíme vodu a také je pokrájíme.
Na hlubší pánvi rozpálíme olej a vložíme nakrájené ledvinky obalené v máčeném škrobu. Prudce je osmahneme. Pak přidáme nakrájené černé houby, plátky česneku a pórku. Stále prudce opékáme. Pak zalijeme vývarem. dochutíme sójovou omáčkou, vínem, octem a případně dosolíme. Lehce promícháme.
Podáváme s rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 325x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové ledvinky čchao
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!