Telecí řízek zapečený

Suroviny

4 telecí řízky
300 ml zakysané smetany
2 plátky toustového chleba
100 ml masového vývaru
1 vejce
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu
1 lžíce bazalkového pesta
1 lžíce rajského protlaku
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Toustové chleby nakrájíme na malé kostičky a jemně je opečeme na polovině oleje do zlatova. Telecí řízky zlehka naklepeme a rychle je opečeme z obou stran na zbylém oleji. Přeložíme je do pekáčku, osolíme a potřeme pestem.
V misce smícháme smetanu s parmazánem, vejcem a opečenými toustovými kostičkami. Směs rozdělíme na řízky v pekáčku a takto upravené telecí řízky pečeme v troubě vyhřáté na 220 st. C do zlatova.
Hotové řízky vyjmeme z pekáčku a uchováme v teple (dáme na nahřátý talíř a přikryjeme). Výpek z pekáčku slijeme do rendlíku, přilijeme vývar, přidáme protlak a omáčku krátce povaříme. Podle potřeby přisolíme.
Maso podáváme s opečenými bramborami,kolem masa nalijeme trochu omáčky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 131x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Telecí řízek zapečený


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist