Pekáček s kysaným zelím

Suroviny

1 kg menších brambor
500 g kysaného zelí
400 g vařeného uzeného masa
400 ml smetany ke šlehání
sůl
drcený kmín

recept nemá fotografii

Postup

Oloupané brambory povaříme do poloměkka a necháme vychladnout. Potom je nakrájíme na plátky. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Ze zelí vymačkáme vodu a také ho pokrájíme. Pekáček či zapékací misku vytřeme tukem, na dno poklademe plátky brambor, posypeme kostičkami uzeného a poklademe pokrájeným zelím. Vrchní vrstvu tvoří opět plátky brambor. Vše zalijeme osolenou a okmínovanou smetanou, vložíme do trouby vyhřáté na 180 st.C a zapékáme asi 20 minut, až kraje plátků brambor začnou červenat.
Poznámka: Jednoduché, levné jídlo, vhodné i k večeři.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 474x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pekáček s kysaným zelím


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist