Králík na rozmarýnu
Suroviny
1 králík
200 ml červeného vína
80 ml octa
4 cibule
4 mrkve
8 stroužků česneku
2 řapíky celeru (celerová nať)
větvička rozmarýny
2 bobkové listy
4 lžíce rajčatového protlaku
sůl
4 lžíce olivového olej
Postup
Králíka odblaníme, opláchneme, osušíme a rozdělíme na porce. Cibuli, česnek a mrkev oloupeme. Cibuli rozkrájíme na čtvrtky, mrkev na špalíčky a česnek na plátky. Řapíky celeru také pokrájíme na kousky. Vše co jsme si připravili, dáme do větší nádoby, ve které budeme marinovat. Smícháme ocet s vínem a touto marinádou vše zalijeme. Přidáme bobkový list a větvičku rozmarýny (vcelku), nádobu přikryjeme a necháme v chladnu marinovat přes noc.
Maso se zeleninou i marinádou přelijeme do pekáče,na jehož dno jsme dali trochu olivového oleje. Osolíme, pekáč přikryjeme a pečeme v troubě. Asi po půl hodině pekáč odkryjeme, do šťávy zamícháme rajčatový protlak a necháme dopéct do měkka.
Podáváme třeba s těstovinami nebo s bílým pečivem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 061x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králík na rozmarýnu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!