Pikantní rýže
Suroviny
250 g rýže (jasmínové, tří barev)
500 g kuřecího masa
1 konzerva sekaných rajčat s nálevem
2 větší cibule
sůl
čerstvě mletý pepř
2 malé chilli papričky
3 stroužky česneku
olej
čerstvá citrónová bazalka (nebo oregano)
Postup
Nejdříve si uvaříme rýži, můžeme ji mít dokonce uvařenou předem a vychladlou, protože se v pokrmu znovu prohřeje. Doporučuji použít jasmínovou rýži, mám vyzkoušenou i rýži tří barev.
Oloupeme si cibuli a česnek a obojí pokrájíme. Cibuli na kostičky, česnek na plátky. Z chilli papriček odstraníme jadérka a pokrájíme je na proužky. Kuřecí maso pokrájíme na středně velké kousky.
Na větší pánvi rozpálíme olej. Vsypeme nakrájenou cibuli, česnek a chilli papričky a vše orestujeme. Pak přidáme kuřecí maso a opečeme ho do zlatova. Osolíme a opepříme. Nakonec přidáme rajčatovou konzervu i s nálevem, promícháme a chvilku společně podusíme. Rýži přidáváme až do hotového pokrmu a necháme společně prohřát.
Na talíři posypeme buď lístky citrónové bazalky (je proti běžné bazalce velmi jemná) nebo oregana.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 728x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pikantní rýže
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!