Pstruh s mandlemi, nadívaný
Suroviny
4 pstruzi
200 g pražených plátků mandlí
100 g másla
2 plátky toastového chleba
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce nasekané zelené petrželky¨
šťáva z půlky citrónu
1 lžička vinného octa
4 snítky tymiánu
olivový olej
máslo
mletý pepř
sůl
Postup
Toustový chléb nakrájíme na kostičky, opečeme do zlatova na másle, přesypeme do mísy a necháme zchladnout. Pak přidáme změklé máslo, dvě třetiny pražených mandlí, nasekanou zelenou petrželku, osolíme, opepříme, přidáme polovinu sdrhnutých lístků čerstvého tymiánu a vinný ocet a vše promícháme.
Vykuchané pstruhy opláchneme, osušíme a osolíme (hlavně uvnitř břišní dutiny). Naplníme je připravenou mandlovou nádivkou a spíchneme párátkem nebo jehlou na závitky. Na povrchu je také osolíme a obalíme v hladké mouce. Potom je pomalu opékáme v pánvi na oleji.
Ke konci pečení přidáme do pánve kousek másla, zbylé lístky tymiánu a citrónovou šťávu. Pstruhy poléváme vytvořenou šťávou a pomalu dopečeme do zlatova. Na talíři pstruhy posypeme zbytkem pražených madlí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 929x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pstruh s mandlemi, nadívaný
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!