Pstruh s mandlemi, nadívaný

Suroviny

4 pstruzi
200 g pražených plátků mandlí
100 g másla
2 plátky toastového chleba
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce nasekané zelené petrželky¨
šťáva z půlky citrónu
1 lžička vinného octa
4 snítky tymiánu
olivový olej
máslo
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Toustový chléb nakrájíme na kostičky, opečeme do zlatova na másle, přesypeme do mísy a necháme zchladnout. Pak přidáme změklé máslo, dvě třetiny pražených mandlí, nasekanou zelenou petrželku, osolíme, opepříme, přidáme polovinu sdrhnutých lístků čerstvého tymiánu a vinný ocet a vše promícháme.
Vykuchané pstruhy opláchneme, osušíme a osolíme (hlavně uvnitř břišní dutiny). Naplníme je připravenou mandlovou nádivkou a spíchneme párátkem nebo jehlou na závitky. Na povrchu je také osolíme a obalíme v hladké mouce. Potom je pomalu opékáme v pánvi na oleji.
Ke konci pečení přidáme do pánve kousek másla, zbylé lístky tymiánu a citrónovou šťávu. Pstruhy poléváme vytvořenou šťávou a pomalu dopečeme do zlatova. Na talíři pstruhy posypeme zbytkem pražených madlí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 929x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pstruh s mandlemi, nadívaný


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist