Vepřové maso nakládané v česneku
Suroviny
libová vepřová krkovice
česnek
sůl
bobkový list
nové koření
kuličky pepře
zelenina do polévky
Postup
Krkovici nasolíme a potřeme rozetřeným česnekem. Na několika místech ji propíchneme nožem a rozetřený česnek tam natlačíme. Ve vodě svaříme trochu soli, pepř, nové koření a bobkový list. Maso dáme do hrnce a zalijeme vychladlým nálevem tak, aby bylo celé ponořené. Přikryjeme a necháme uležet v ledničce alespoň 3 dny. Pak maso vyjmeme a nálev vylijeme. Maso pak vaříme v osolené vodě se zeleninou. (Do polévky můžeme přidat brambory a zelí).
Příloha: křenová omáčka nebo bramborový salát
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 6 353x
Komentáře receptu Vepřové maso nakládané v česneku
anonym: | čtvrtek 19. listopadu 2009 |
Ale to už je zase jiný recept, že | |
E.?.: | středa 18. listopadu 2009 |
Pravda..:) | |
A.V.: | středa 18. listopadu 2009 |
Lepší by bylo maso upéct, aby mělo kůrčičku |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!