Teplý bramborový salát se slaninou a sýrem
Suroviny
500 g brambor
2 červené cibule
2 lžíce olivového oleje
4 plátky slaniny
8 žampionů
1 lžíce kremžské hořčice
1 lžíce vinného octa
100 g sýra Niva
100 g polníčku
Postup
Brambory oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a asi 10 minut povaříme v osolené vodě (ne úplně do měkka). Mezitím si oloupeme cibuli a každou rozkrojíme na 6 kousků. Plech na pečení vyložíme papírem na pečení. Brambory zcedíme a rozložíme na plech střídavě s kousky cibule. Obojí pokapeme olejem, osolíme a pečeme v troubě asi 20 minut, dokud brambory a cibule nezačnou zlátnout. Po vyjmutí necháme trochu zchladnout.
Slaninu nakrájíme na širší proužky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi nasucho vyškvaříme proužky slaniny, přidáme žampiony a opékáme je asi pět minut. Odstavíme a necháme trochu zchladnout.
Na dresink smícháme zbylou lžíci oleje, hořčici, vinný ocet a trochu vody. Brambory s cibulí smícháme ve velké míse s houbami a slaninou, přidáme lístky polníčku a zalijeme dresinkem. Na talířích posypeme jednotlivé porce nastrouhaným sýrem Niva.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 784x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Teplý bramborový salát se slaninou a sýrem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!