Dušený králík
Suroviny
1 králík
500 g cibule
4 stroužky česneku
100 ml olivového oleje
100 ml červeného vína
1/2 kg rajčat (i z konzervy)
1 lžíce ostrého kečupu
1/2 lžičky skořice
6 hřebíčků
4 bobkové listy
1/2 lžičky kmínu
sůl
mletý pepř
Postup
Králíka rozdělíme na porce a ty osmahneme v kastrolu na rozpáleném oleji ze všech stran. Přilijeme víno a necháme asi 10 minut dusit. Potom přidáme hrubě nakrájenou cibuli, po dalších pěti minutách rajčata, kečup, prolisovaný česnek, bobkové listy, skořici, hřebíček, sůl, pepř a kmín. Vše zalijeme asi 400 ml vody a lehce promícháme. Dusíme pod pokličkou asi hodinu.
Podáváme s bílým pečivem.
Poznámka:
Pokud použijeme čerstvá rajčata, nařízneme je do křížku, spaříme, oloupeme a nakrájíme. Mimo sezónu, kdy jsou rajčata levná, se vyplatí použít již nasekaná rajčata z konzervy.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 191x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Dušený králík
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!