Dušený králík

Suroviny

1 králík
500 g cibule
4 stroužky česneku
100 ml olivového oleje
100 ml červeného vína
1/2 kg rajčat (i z konzervy)
1 lžíce ostrého kečupu
1/2 lžičky skořice
6 hřebíčků
4 bobkové listy
1/2 lžičky kmínu
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Králíka rozdělíme na porce a ty osmahneme v kastrolu na rozpáleném oleji ze všech stran. Přilijeme víno a necháme asi 10 minut dusit. Potom přidáme hrubě nakrájenou cibuli, po dalších pěti minutách rajčata, kečup, prolisovaný česnek, bobkové listy, skořici, hřebíček, sůl, pepř a kmín. Vše zalijeme asi 400 ml vody a lehce promícháme. Dusíme pod pokličkou asi hodinu.
Podáváme s bílým pečivem.
Poznámka:
Pokud použijeme čerstvá rajčata, nařízneme je do křížku, spaříme, oloupeme a nakrájíme. Mimo sezónu, kdy jsou rajčata levná, se vyplatí použít již nasekaná rajčata z konzervy.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 191x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dušený králík


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist