Vepřová krkovička s jablky

Suroviny

1 kg vepřové krkovice
3 stroužky česneku
5 jablek
máslo
olej
tymián
bobkový list
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Česnek oloupeme a podélně nakrájíme na tenké klínky, kterými na různých místech protkneme maso. Asi 3 bobkové listy rozlámeme na jemné kousíčky a smícháme s vrchovatou lžící tymiánu. Maso osolíme, lehce potřeme olivovým olejem a obalíme po všech stranách ve směsi bobkového listu a tymiánu.
Krkovici vložíme do pekáče, podlijeme sklenkou vody nebo vývaru a pečeme ve středně horké troubě.
Z jablek odstraníme jádřince, pokrájíme je na plátky a do zlatova je opečeme na pánvi s trochou másla a olivového oleje. Takto upravenými jablky obložíme téměř hotovou pečeni a ještě pár minut zapékáme. Šťáva z jablek se spojí s výpekem.
Upečenou krkovičku nakrájíme na plátky, na talíři obložíme jablky. Vhodnou přílohou je třeba rýže.
Poznámka:
Vhodnější jsou pevná, alespoň trochu nakyslá jablka. Místo vepřové krkovičky lze použít i vepřové plecko.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 672x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová krkovička s jablky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist