Zelné závitky
Suroviny
1 menší hlávka bílého zelí
500 g kysaného zelí
500 g mletého vepřového nebo míchaného masa
2 hrnky uvařené rýže
1 plechovka krájených rajčat
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
lžíce sladké papriky
sůl
sádlo na pekáč
Postup
Hlávky zelí krátce povaříme v osolené vodě, vyjmeme ji a po zchladnutí postupně rozebereme na listy.
Mleté maso osolíme, promícháme s nasekanými rajčaty včetně šťávy a s rýží. Touto směsí plníme jednotlivé zelné listy, které svineme a klademe těsně vedle sebe do pekáčku, který jsme vytřeli sádlem. Na závitky navrstvíme kysané zelí a koření. Pokud nám zbylo povařené hlávkové zelí, jemně ho nakrájíme a přidáme nezi závitky. Zalijeme trochou vývaru (nebo vodou), ale ne moc, protože maso i zelí pustí dost tekutiny. Přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě při teplotě asi 180 st. C po dobu 40 minut. Ke konci odkryjeme a necháme zčervenat.
Podáváme s chlebem. Do vypečené šťávy můžeme zamíchat i zakysanou smetanu, jídlo bude vydatnější.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 511x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zelné závitky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!