Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
Suroviny
500 g měkkého tvarohu
500 g polohrubé mouky
300 g rybízu
200 g másla
150 g cukru krupice
100 g hnědého cukru
3 vejce
Postup
V misce smícháme mouku s hnědým cukrem, přidáme změklé máslo a vytvoříme rukama drobenku. Ve druhé misce vyšleháme vejce s krupicovým cukrem, přidáme tvaroh a dobře rozmícháme.
Menší plech vyložíme papírem na pečení a na dno rozprostřeme polovinu drobenky. Posypeme ji kuličkami rybízu, zalijeme tvarohovou hmotou a povrch posypeme zbylou drobenkou.
Pečeme v troubě vyhřáté asi na 180 st. C zhruba 40 minut. Krájíme až po vychladnutí.
Rybíz můžeme použít čerstvý i zmražený. Samozřejmě lze použít i jiné drobné ovoce.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 936x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!