Bramboráčky se švestkami
Suroviny
500 g brambor
200 g švestek
100 g švestkových povidel
50 g mletého máku
50 g moučkového cukru
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
1 lžička krupicového cukru
olej na osmažení bramboráčků
moučkový cukr na posypání
sůl
Postup
Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubé, dlouhé nudličky. Vymačkáme z nich přebytečnou vodu, přidáme vejce, mouku, lžičku cukr, špetku soli a dobře promícháme. Z připraveného těsta upečeme na lívanečníku nebo na pánvi vytřené olejem malé světlé bramboráčky. Světlé proto, že se budou ještě dopékat.
Bramboráčky rozložíme na plech vyložený papírem na pečení. Na polovinu z nich položíme půlku vypeckované švestky řezem nahoru (nebo více půlek švestek, pokud jsou malé). A švestky zasypeme mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem. Dopečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C do zlatova.
Hotové bramboráčky bez švestky potřeme švestkovými povidly a přiklopíme je bramboráčkem se švestkou. Poprášíme cukrem a podáváme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 960x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bramboráčky se švestkami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!